MENÜ

Adria - CharLi Apartman

APARTMANOK

VIR

KAPCSOLAT

INFORMÁCIÓ

LÁTNIVALÓK


Vir sziget

 

Ha Ön tengerparti nyaralás, üdülés,  pihenés, kikapcsolódás, hosszú hétvége mellett döntött, válassza Vir szigetét az Adrián Horvátországban.

 Észak-Dalmácia egyik legszebb helyénVir szigetén kellemes környezetben, 25 méterre a tengertől, ha Ön egy jól felszerelt otthon kényelmét is szeretné élvezni, kitünő megoldás a CharLi apartmanház. Ha Ön a jól megérdemelt szabadságát pihenéssel szeretné tölteni, erre remek lehetőséget nyújt az apartmanoknál az apró kavicsos, lassan mélyülő tengerpart, melyet így kisgyermekes családok részére is bátran ajánlunk.

 

Charli apartman ház,  Horvátország Vir tengerpart

Apartmantól 1 percre lévő part

Az apartmanok tágas teraszairól csodálatos kilátás nyílik a gyönyörű kék Adriára, Pag szigetére és a Velebit hegységre. Az apartman fekvése kitűnő, mert a csendesebb partszakasz egy percre sincs, míg a nyüzsgő tengerpartot kedvelők a sziget másik oldalán megtapasztalhatják azt, mely 10 perc sétával elérhető.

 

Charli apartman ház,  Horvátország Vir tengerpart

 Apartmantól 10 percre lévő part

Az apartmanhoz közelebbi partszakasz mentén remekül lehet fürdőzni még gyengén úszóknak is mert kevésbé hullámzik a víz. A tengerpart itt lassan mélyül. Egy kicsit eltávolodva a parttól búvárszemüveg nélkül is láthatók halak a kristálytiszta tengerben.

Este gyönyörködni lehet a csodálatos napnyugtákban, melyek nemcsak rószaszínné festik a tengert s narancsosra az eget, de mindennap szinte más árnyalatúak.

 

Charli apartman ház,  Horvátország Vir

 

Vir szigetét 390 m-es közúti híd köti össze Horvátország szárazföldi részével. (Használata díjmentes.) A 860 lakosú kis szigeten (az első települést még az illírek hozták létre) több műemlék látható. A sziget nevét valószínűleg a „legelő” szóról kapta („Veru”) Ma a „Kontrasztok szigetének” is hívják. Megtalálhatóak itt a legelők mellett művelt kertek, szőlők, kopár karszt sziklák, gyönyörű fenyvesek, homokos és apró kavicsos, valamint sziklás tengerpartok; zárt, csendes tenger öblök, s nyüzsgő tengerparti élet csónak- és vízibicikli-bérlési stb. lehetőséggel...

Vir  déli részén a kristályvizű tenger fürdőzésre, napozásra csábít. A sziget északi részén túrázásra alkalmas természetvédelmi terület található. Az észak-nyugati részen igen gazdag a tenger növény- és állatvilága, mely kedvező terepet nyújt a mélytengeri búvárkodáshoz.


A vendégek élvezhetik az árnyékos teraszú mediterrán vedéglők és kávézók, disco klubok, boros pincék szolgáltatásait. A szigeten van piac ahol friss zöldségek, gyümölcsök s frissen fogott halak kaphatóak, turista iroda, pénzváltó, orvosi rendelő, valamint gyógyszertár  és templom is napi miserenddel.

Forrás:részben FB by Mia

VISSZA

 

Asztali nézet