MENÜ

Adria - CharLi Apartman

APARTMANOK

VIR

KAPCSOLAT

INFORMÁCIÓ

LÁTNIVALÓK


Látnivalók

 

NIN

Virtől 10km-re található kicsi sziget Nin.  A római időkre nyúlik vissza  a történelme, melyről számos e korból származó rom is tanúskodik. Horvátok egyik legrégebbi királyi városa volt. (7-10. század) Több templom található a szigeten, melyek közül kiemelendő a Szent-Kereszt. Ez a világ legkisebb katedrálisai közé tartozik.

ZADAR

Virtől 30km-re található Észak-Dalmácia legnagyobb városa Zadar. A várost 3 oldalról fal veszi körül, melyet a törökök elleni védelemként építették a velenceiek. (16.század). A fal keleti felén egy gyaloghíd köti össze a régi várost az újabb részekkel.  Érdemes megtekinteni a 4 középkori kaput, az 5 kút terét, a Szent Donát templomot, a római fórum maradványait, a szent Anastasia Székesegyházat, mely román stílusú és a 12. században épült. A szent ereklyéit az oltárnál a bal szentélyben lehet megtekinteni. A nyugati rakpart érdekessége a Tengeri Orgona.

PAKLENICA NEMZETI PARK

Virtől kb 60km-re található a Paklenica Nemzeti Park a Velebit hegység déli részén. Ez a természeti szépségekben gazdag területet ajánljuk a botanikát, ornitológiát ( több, mint 200 védett madárfaj él itt) kedvelőknek, valamint hegymászóknak. A terület legszebb pontja a  szurdok. Találhatók itt barlangok, (az egyikből ered egy patak) sűrű erdők is.

SIBENIK

Virtől kb. 80km-re található Sibenik, Horvátország egyik fontos kikötője. A Krka folyó és az Adria találkozásánál fekszik. A várost horvát törzsek alapították pontosan nem ismert, mikor. A gyönyörű tengerparti sétány közelében több nevezetességet találhatunk (Szent Jakab-székesegyház, Szent Anna-erőd) A várost körül veszi a Krka Nemzeti Park.

KRKA NEMZETI PARK

Virtől kb. 100km-re Sibenikhez közel található a Krka Nemzeti Park. A Krka folyó szurdok völgyet vájt a hegybe. A természeti csodát vízesések, tavak, s elképesztő sziklaképződmények alkotják. Kiemelendő a Roski vízesés (27m magassból zuhan), Visovacon található kis  szigeten a ferences kolostor, Skradinski buk az ornitológusok paradicsaoma.

KORNATI NEMZETI PARK

Virtől km-re található a Kornati Nemzeti Park, mely 8 nagyobb és 100-nál több kisebb szigetből áll. Csak szervezett hajó kirándulással látogatható, napi jegy szükséges, mely megvásárolható a közeli nagyobb kikötőkben. Hivatalos bejárat Opat és Preversa. Néhány sziget csúcsán kilátókat hoztak létre, ahonnan a nemzeti park területe belátható. Gyönyörű képet nyújtanak a tengerbe szinte függőlegesen beszakadó fehér sziklák. Kornát szigetén van néhány rom a bizánci időkből. Telascsicán található érdekesség a Béke tó, melynek vize sós. A szigetek meglátogatása maradandó élményt nyújt a CharLi apartmanház látogatóinak is.

PLITVICE NEMZETI PARK

Virtől kb. 150km-re található a Plitvicei tóvidék, mely a legjelentősebb a horvátországi Nemzeti Parkok sorában. A park területe 295 km2. A 16 tó fűzérszerűen húzódik észak-dél irányban, melyet 190-200 különböző vízbőségű vízesés köt össze a Kapela hegységben. Az alsó tavak sekélyebbek, más színben pompáznak, mint a felső tavak. A nagy vízesés 78 méterről zuhan alá.

 

VISSZA

 

Asztali nézet